Henkilöt Mikä-Artin takana2008 tiemme kohtasivat Metalliartesaani koulussa, kun opiskelimme molemmat siellä metallisepän ammattitutkintoa. Sieltä asti on tiemme kulkenut mutkitellen tähän päivään. Metalliartesaani opintojen jälkeen Annu vaihtoi kuvataidepuolelle ja aloitti opintonsa Pekka Halosen akatemiassa. Kun taas Juho huomasi kiinnostuksensa olevan muualla ja jatkoi Metsätalousinsinööriksi. Juho tekikin Metsätalousinsinöörin töitä kolmisen vuotta Espoon kaupungilla. Tällä aikaa Annu jatkoi opiskelua Kuvataiteilijaksi Saimaan amk:ssa Imatralla. Opiskelujen jälkeen Annu on tehnyt erilaisia töitä taiteen alalla. Hän on perustanut kollegansa kanssa lasten oman taidekerho Taikkarin ja tehnyt sen tiimoilta myös yhteisötaideprojektin Nivalan päiväkodeissa. Lisäksi hän toiminut Helsingin kaupungilla kiertävänä kuvataiteilijana päiväkodeissa ja puistoissa, toteuttaen erilaisia taidepajoja ja yhteisötaideprojekteja. Seuraava iso työ on Turun uuden keskussairaalan julkisen taiteen hankkeessa. Hän toteuttaa useamman veistoksen kokonaisuuden sairaalan panoraamatilaan. Teos valmistuu vuonna 2021.

Yhteisiä vuosia meillä on kohta 11. Aikaisemmin emme ole ikinä osanneet ajatella että tekisimme työtä yhdessä, sillä kummallakin ollut vahvat omat polut. Meidän yhteiselomme on ollut aina hyvin toimivaa ja siitä Annu saikin ajatuksen yhteisen yrityksen perustamisesta. Aika oli otollinen jonkin uuden luomiselle, sillä Juho halusi vaihtaa alaa. Asiat kirkastuivat yhtäkkiä ja ihmeteltiinkin miksemme ole tätä aikaisemmin keksineet. Annu on uransa alusta asti miettinyt taiteen myymisen hankaluutta ja saanut myös kuulla usein etteivät ihmiset oikein löydä paikkoja mistä ostaa taidetta. Lisäksi Fiskarsissa etsittiin uusia yrittäjiä. Fiskars on ollut Annulle aina tärkeä paikka, muttei ole osannut ajatella ennen tätä perustavansa sinne yritystä. Niin ne asiat joskus menevät omalla painollaan ja voi kestää aikaa ennen kuin hoksaa mitä siinä ihan vieressä onkaan.

Olemme nyt huomanneet, että yhteistyö myös työasioissa toimii, sillä meidän osaamisalueemme jakaantuvat hyvin. Juhon kiinnostus talouteen sekä teknisiin asioihin ja Annun luovuus sekä taidetuntemus jakavat hyvin vastuualueemme. Uskomme että tästä tulee mielenkiintoinen ja innostava kokemus.

Näin syntyi Mikä-Art. Tervetuloa mukaan Mikä-Artiin.

Annu & Juho


AjaJ